Het begon in 1994. Er deden 19 verenigingen mee aan de manifestatie in sporthal De Bloemen.

 

 

In 1996 bedroeg het aantal deelnemers 21, de locatie was weer sporthal De Bloemen.

De groei zette door tot 30 deelnemers in 1998. Er werd nu voor een andere locatie gekozen nl. het Jac. P Thijsse college.

 

 

De vierde manifestatie was in het jaar 2000.

Er waren meer dan 30 optredens ook nu weer in het Jac. P. Thijsse college.

 

Ook in 2002 werd het Jac.P. Thijsse college gekozen als locatie. Deze versie was groter opgezet dan ooit.

 

 

 

De manifestatie in 2004, werd na twee keer in  het Jac.P. Thiijsse college te zijn gehouden,  weer in de sporthal De Bloemen gesitueerd.

 

 

Ook in 2006 was er weer een manifestatie, nu ook weer in Sporthal De Bloemen.

 

 

In 2008 voor het eerst een fotowedstrijd georganiseerd door de Rabobank.

 

De 2010 versie werd gekenmerkt door de fraaie, door kinderen, geknutselde beesten.

 

Ook veel dans in De Bloemen in 2010.

 

Nog steeds in De Bloemen maar waarschijnlijk voor de laatste keer in 2012.

In 2014 was er geen manifestatie.

2017

En waar we al zo lang naar hebben uitgekeken, is gerealiseerd: het is 2017 en er staat een compleet vernieuwd Geesterhage met een fantastische theaterzaal Koningsduyn!  Met Toonbeeld in hetzelfde “huis”, waar prachtige ruimtes gerealiseerd zijn voor muzikale optredens en voor tentoonstellingen en workshops op beeldend gebied.

Dankzij het “om niet” beschikbaar stellen van alle ruimtes door de stichting Nieuw Geesterhage en Toonbeeld zijn de kosten aanmerkelijk minder, maar er is nog altijd geld nodig voor diverse zaken.

In de aanloop naar het evenement hebben we heel veel publiciteit gehad in de lokale en regionale kranten en dat heeft zeker geholpen bij het weer op de kaart zetten van de Manifestatie. Naast een mooie website waarop van alle deelnemers foto’s en informatie is opgenomen, hebben ook Facebook en Twitter geholpen om aan de weg te timmeren.

De digitale gemeentelijke informatieborden, die op de toegangswegen naar Castricum staan,  vertoonden de data van de Manifestatie en ook op Dichtbij.nl hebben we ons zegje kunnen doen.

Dankzij de Rabobank Noord-Kennemerland als hoofdsponsor en subsidie uit het Evenementenfonds van de gemeente Castricum was het mogelijk om deze manifestatie financieel .

 

Voor de vele deelnemers was het een nieuwe ervaring om in het eigen dorp te kunnen optreden op zo’n professioneel podium, waar 3 technici doorlopend zorgden dat hun technische wensen werden vervuld en waar het regelmatig “volle bak” was.

Ook de foyer De Heeerlykhyd bleek met de kleine optredens een sfeervolle plek om onder het genot van een hapje en een drankje te luisteren of te dansen.

De exposanten: HUIB, de Fotoclub, Perspectief en Toonbeeld hadden voldoende wanden beschikbaar om een mooie tentoonstelling te kunnen laten zien in de verschillende ruimtes.

Dit jaar heeft de bibliotheek Kennemerwaard zich aangesloten bij de organisatie en konden daar presentaties plaats vinden van de stichting Oer IJ en het Huis van Hilde en werd een podium geboden aan schrijver John Heideman.

Ook na afloop mooie recensies zowel lokaal, als regionaal.